پاسخگوی تصمیماتی هستیم که نقشی در اتخاذ آنها نداریم.


? حسین شهرستانی با انتقاد از ایجاد شورای سیاستگذاری صنعت لوازم خانگی بدون حضور نماینده توزیع کنندگان لوازم خانگی گفت: بدون حضور نمایندگان صنفی، تصمیمات اثربخشی لازم را نخواهد داشت و ما در آخرین و مهمترین حلقه این زنجیره متاسفانه پاسخگوی تصمیماتی هستیم که نقشی در اتخاذ آنها نداریم.

? عضو هیئت مدیره اتحادیه لوازم خانگی تهران با اشاره به اینکه تولید فقط به کمک توزیع می‌تواند از مشکلات عبور کند گفت: در تمام کشورهای صاحب تکنولوژی و صنعت همواره تولید‌کنندگان‌ موفق، همکاری‌های مؤثر و محترمانه‌ای را با زنجیره توزیع ایجاد می کنند.
هنگامی که زنجیره‌ای متشکل از سیاست گذاران، انجمن‌های تولیدی، مجری، قطعه ساز و تولید کننده بصورت منفعل و جدای از سیستم توزیع حرکت می‌کنند، هرگز پویایی‌های بازار و نیاز مصرف کننده را به‌درستی درک نمی‌کنند.
همین امر باعث می شود نیاز سنجی، اصول انعطاف پذیری در تولید و قیمت گذاری هدفمند صورت نگیرد و فرایند تولید و توزیع عقیم بماند.

? ایشان افزود: شورای سیاستگذاری صنعت لوازم خانگی تنها می‌تواند در کنار ایجاد امکانات و اعتبارات برای تولید‌کننده، بااستفاده از تجربیات، تجزیه و تحلیل‌ها و پتانسیلهای موجود در بخش کلیدی و موثر توزیع کنندگان در بهینه سازی صنعت لوازم خانگی موفق باشد و کیفیت و ارزش بیشتری را به جامعه و مصرف کننده تحویل دهد.

?خزانه دار اتحادیه لوازم خانگی تأکید کرد: توزیع، پل بین تولید و مصرف است و بی تردید بدون نظام مناسب توزیع، حتی بهترین محصولات هم محکوم به شکست خواهند بود، تنها با تلاش این حلقه نتیجه کامل زحمات و هزینه‌های تمام زنجیره‌ تحقق می یابد.

?وی اشاره کرد: محیط بازار دائماً شرایط، فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی در خود ایجاد می‌کند، اصناف با نظارت مستمر و مداوم و تحلیل به‌روز نیازهای مشتریان، شایسته‌ترین افراد برای مشاوره، تصحیح یا تکمیل سیاست‌ها و بخشنامه‌های اجرایی در امر تولید هستند.

? حسین شهرستانی با ابراز امیدواری به همکاری‌های منسجم‌تر در تمامی نهادهای تأثیر گذار بر صنعت لوازم خانگی تأکید کرد: نقش توزیع کنندگان در پروسه سیاست‌گذاری، تولید، فروش و شناخت محیط بازار نباید مورد غفلت واقع شود و اگر تمامی این قسمت ها بتوانند به نحوی هماهنگ شده و منسجم به انجام امور اهتمام بورزند، قطعأ نتیجه بهتری بدست خواهد آمد.

روابط عمومى اتحادیه لوازم خانگی تهران

حسین شهرستانی: بدون ایجاد فضای رقابتی فرصت رشد را از تولید می‌گیریم.


?عضو هیئت مدیره و خزانه دار اتحادیه لوازم خانگی تهران گفت: در روزهای اخیر اظهار نظرهایی در مورد بازگشت برخی برندهای خارجی به بازار لوازم خانگی داشتیم که نقدهایی جدی به این نظرات وارد است.

?حسین شهرستانی خاطر نشان کرد: اقتصاد و تولید جایی برای بایدها و نبایدهای مطلق نیست؛ تولید که بخش مهمی از اقتصاد را در‌ بَر می‌گیرد مقوله‌ای کاملاً علمی است.
سیاستگذاری جهت تولید در سطح کلان عبارت است از علم تخصیص بهینه فرصتها، اعتبارات، حمایت‌ها و منابع ارزشمند و گاهاً کمیاب ملی.

?وی با تأکید در مورد اهمیت چگونگی ورود برندهای مطرح خارجی به صحنه اقتصادی ایران افزود: متأسفانه در حالی از ورود شرکتهای خارجی صحبت می‌شود که مشخص نیست قرار است این شرکت‌ها در چه نقشی وارد ایران شوند، بعنوان وارد کننده کالای کامل (CBU)، بصورت واردات قطعات و مونتاژ کاری (SKD یا CKD) و یا حضور به عنوان سرمایه‌گذار و وارد کننده تکنولوژی در قامت تولید کننده واقعی با استفاده از استعداد‌ها، منابع و نیروی کار ایرانی با عمق تولید واقعی؟

?ایشان یادآور شد: در مورد واردات کالا «به صورت کامل» و یا «صرفاً مونتاژ‌کاری محض»، تجربه نشان داده که این امر به ‌صلاح منافع ملی ما نیست و ما در نهایت مصرف کننده تکنولوژی خواهیم بود و چیزی به ما اضافه نخواهد شد.
اما ما میتوانیم با قراردادهای تخصصی و کارشناسانه با شرکتهای بزرگ و بروز تولید کننده ی دنیا، سبب‌ساز ورود دانش، تکنولوژی، سرمایه و زیر ساخت‌های روز تولید شویم.
البته شرط آن این است که قرارداد‌ها در گام اول منوط به انتقال واقعی ماشین آلات، تکنولوژی، دانش، آموزش نیروی متخصص و زیر ساخت تولید با عمق زیاد و با استفاده از نیروی کار ایرانی باشد.
تمامی این مراحل باید همراه با راستی آزمایی باشد و قرارداد‌ها از نظر حقوقی به صورتی تنظیم گردد که اگر شرکتی نقض عهد کرد تمامی زیر ساختها برای کشور ما قابل بهره‌برداری باشد.

?خزانه دار اتحادیه تأکید کرد، اگر به دنبال حمایت و رشد صنعت لوازم خانگی هستیم و تولیدی ریشه دار و مبتنی بر توانایی‌ها و زیر ساختهای واقعی را خواستاریم؛ انحصار راه آن نیست؛ چرا که سالهاست این مسیر را در صنعت خودرو آزموده‌ایم و هنوز هم اگر انحصار و تعرفه‌های بالای ترجیحی را برداریم، حرفی برای رقابت با تولید کنندگان حرفه‌ای دنیا نداریم.

? حسین شهرستانی گفت: لازم است حرفه‌ای و به‌دور از تعصب ، به این واقعیت توجه کنید که «بدون ایجاد فضای رقابتی فرصت رشد را از تولید می‌گیریم.»
وقتی شرایط رقابتی عادلانه با شرکتهای خارجی که در ایران تولید واقعی انجام دهند صورت بگیرد، تولید کنندگان در زمینه‌های مختلف پیشرفت خواهند کرد.
در صورتی که برندهای روز دنیا، نه به عنوان عرضه کننده محصول نهایی بلکه به عنوان شریک و سرمایه‌گذار در زمینه تولیدی در ایران حضور یابند، با رقابت در زمینه‌های کیفیت، کمیت، قیمت، خدمات و برندینگ شاهد شکوفایی تولید خواهیم بود.
که در نهایت این فضای رقابتی در کنار احترام به سلایق مختلف جامعه و ایجاد حق انتخاب برای خریداران باعث ارتقاء تولید ملی و به نفع مصرف کننده خواهد بود.

گارانتی ساید با نیم میلیون تومان


?نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران از گارانتی شدن کالاهای قاچاق خبر داد و گفت: برخی شرکت‌های نامعتبر بابت نصب و اعطای کارت گارانتی یک دستگاه یخچال ساید بای ساید از مردم ۵۰۰ هزار تومان می‌گیرند.

?به گزارش شبکه لوازم خانگی، محمدحسین اسلامیان اظهار داشت: کالاهای قاچاق هم گارانتی می‌شوند. یعنی برخی شرکت‌ها از برچسب‌های تقلبی(گارانتی) بابت فروش اجناس خود استفاده می‌کنند و به مردم تحویل می‌دهند که این گارانتی‌ها مورد تائید سازمان صمت و اتحادیه لوازم خانگی نیست.

?اسلامیان عنوان کرد: برخی شرکت‌های نامعتبر بابت نصب و اعطای کارت گارانتی یک دستگاه یخچال ساید بای ساید از مردم ۵۰۰هزار تومان، بابت نصب یک تلویزیون ۲۰۰هزار تومان و بابت لباس‌شویی ۴۰۰هزار تومان می‌گیرند.

?به گفته اسلامیان، هدف فروشندگان لوازم خانگی از اعطای این گارانتی‌ها جلب نظر مردم است تا خریدار به اجناس اعتماد کنند و کالای مورد نظر را بخرند. این گارانتی‌ها دقیقا همانند گارانتی‌های معتبر چاپ می‌شوند اما هیچ اعتباری ندارد و فروشندگان بابت هر اتفاقی از مردم هزینه جداگانه می‌گیرند.

?نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی ادامه داد: با اعطای گارانتی تقلبی چنانچه کالا در طول یک سال استفاده ایراد پیدا کرد یا دچار نقص فنی شد با نصب قطعه جدید یا تعمیر کالا هزینه جدیدی از مردم گرفته می‌شود که این کار کاملا غیرقانونی است.

?اسلامیان همچنین از راه‌اندازی سامانه جامع گارانتی خبر داد و گفت: در تمام بازارها گارانتی تقلبی وجود دارد اما با راه‌اندازی سامانه جامع گارانتی فروش کالای تقلبی ساماندهی شده است. همچنین مردم می‌توانند با درج کد در این سامانه زمان گارانتی مورد نظر را چک کنند.

جذب منابع توسط برخی تولید کنندگان خاص


حسین شهرستانی عضو هیئت مدیره و خزانه دار اتحادیه لوازم خانگی در گفتگو با خبرنگار اتحادیه گفت: تعدادی از تولید کنندگان که قاعده بازیهای سیاسی و تبلیغاتی را بهتر می‌دانند و مطرح تر هستند مانند اسفنج تمام منابع را جذب می‌کنند.

 ایشان افزود: در سالی که به نام تولید، حمایتها و مانع زدایی‌ها مطرح شده، نباید منابع بدون استراتژی مشخص و احساسی و صرفاً به نفع تعدادی از تولید کنندگان بزرگ و مطرح هزینه شود.
بسیاری از تولیدکنندگان کوچک و متوسط به نسبت امکاناتی که دریافت می‌کنند، چابکترند و بازدهی بیشتری دارند و رد پای منابعی که در اختیارشان قرار میگیرد، به وضوح در چرخه تولید و توزیع و در نهایت مصرف قابل رصد می‌باشد.
اگر این سرمایه‌ها بدرستی در چرخه تولید و توزیع و در نهایت در اختیار مصرف کننده نهایی قرار نگیرد این پروسه عقیم مانده و به هدف نمی رسد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه گفت: در بسیاری از موارد ما دو روی کاملاً متفاوت از برخی شرکت‌های تولیدی را می‌بینم: اولی هنگام جذب منابع و دومی هنگام فروش.
هنگام اختصاص منابع صحبت از حمایت از تولید ملی و ایجاد انگیزه خرید کالای ایرانی برای مصرف کننده با مزیت های مختلف رقابتی همچون کیفیت و قیمت قابل رقابت با کالای خارجی و فراوانی و تسهیلات پرداختی برای تمامی اقشار جامعه می شود، ولی متاسفانه هنگام فروش، نگاهی خود‌خواهانه و دیدی از بالا به پایین نسبت به کاسب دارند و قیمت گذاری‌ها با معیار بازار آزاد مواد اولیه و دلار صورت می‌گیرد.

 خزانه دار اتحادیه اشاره کرد: در طرحهای فروش اقساطی هم که اجرا می‌شود، ظاهراً امتیازاتی به خریدار می دهند؛ ولی لیست پایه فروش اقساطی از قیمت بازار بالاتر است و خریدار باید به صورت جداگانه سود بانک را نیز که ظاهراً کمتر از عرف است پرداخت کند.
متاسفانه در مذاکراتی که بین تولید کننده و تأمین کننده مالی صورت می‌گیرد، چون قیمت تمام شده پول تسهیلات بالا است، تفاوت سود واقعی با سود اعلامی را شرکت تولیدی روی قیمت لیست اقساطی اضافه می‌کند و مصرف کننده وقتی پرداخت شرایطی را ظاهراً با سود کمتر انجام می دهد با همان سود بالا میهمان جیب خودش است.

حسین شهرستانی خاطر نشان کرد: امیدوارم امسال همانطور که نامگذاری شده، با حمایت‌ها و مانع زدایی‌ها در مسیر تولید شاهد تخصیص عادلانه و هدفمند منابع باشیم و با تلاش دلسوزانه مسئولان و شرکتهای تولیدی اثر آن را در تنوع، کیفیت، کمیت، قیمت و ایجاد جایگاه مناسب در ذهن مصرف کنندگان مشاهده کنیم و اثرات این حمایت‌ها در سبد اقتصادی مردم ملموس باشد.

اشباع شدن بازار لوازم خانگی از تولیدات داخلی/قیمت ‌ها تغییری نکرده‌ است

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: با توجه به اشباع شدن بازار لوازم خانگی از تولیدات داخلی اما به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، قیمت‌ها تغییری پیدا نکرده‌ است.

«اکبر  پازوکی»، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با اشاره به افزایش چشمگیر تولیدات کارخانه های داخلی با توجه به محدودیت‌ها و تحریم‌های اعمال شده برای واردات مواد اولیه، گفت: با توجه به اشباع شدن بازار لوازم خانگی از تولیدات داخلی اما به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، قیمت‌ها تغییری پیدا نکرده‌ است.

او‌ همچنین خاطرنشان کرد: در 3 سال گذشته نوسانات ارزی حاصل از تحریم‌ها در قیمت گذاری تاثیر بسزایی داشت اما خوشبختانه از پایان آذر ماه، همه اقلام خانگی و ضروری مردم اعم از ماشین ‌لباسشویی، یخچال، ماشین‌ ظرفشویی، جاروبرقی تولیدشان به میزانی رسید که مردم با کمبود هیچ یک از این اقلام مواجه نیستند.

پازوکی افزود: درحال حاضر 70 درصد مواد اولیه لوازم خانگی در داخل کشور تولید می‌شود، اما به بورس می‌رود تا قیمت‌گذاری جهانی شوند و همین امر موجب نوسان قیمت مواد اولیه است.

او با اشاره به اینکه از 100 درصد لوازم خانگی تولید شده فقط 30 درصد آن با دلار مستقیم سروکار دارد، گفت: این قطعات شامل موتور کمپرسور کیت های برقی و موارد دیجیتالی است، البته اگر دولت در رساندن اقلام وارداتی به تولید کننده کمک بیشتری کند، می‌توان همه لوازم خانگی را با قیمت بهتری هم به دست مصرف کننده رساند تا مردم قدرت خرید بیشتری پیدا کنند.

 

او تاکید کرد: برای توزیع نباید میان توزیع کنندگان تفاوتی قائل شد.

پازوکی همچنین اشاره مستقیمی به فروشگاه های زنجیره‌ای داشت و گفت: قرار بر این است که توزیع اقلام ضروری مردم در فروشگاه‌‍‌ ها به فروش برسد.

پازوکی دومین مشکل جدی در رابطه با توزیع لوازم خانگی را فضاهای مجازی دانست و عنوان کرد: از کالای قاچاقی که وارد کشور می‌شود، 80 تا 90 درصد آن در فضای مجازی به فروش می رسد.

او همچنین با اشاره به سامانه جامع تجارت افزود: این طرح که در مجلس دهم در سال 95 به تصویب رسید، یکی از بهترین راه های جلوگیری از کالای قاچاق خواهد بود، با اجرای این طرح در سال اینده کارت فیزیکی از بسته بندی لوازم خانگی برداشته خواهد شد و با درج شناسه کالا، می توان نظارت بر روند تولید و توزیع تمام کالاها داشت که این خود، عاملی موثر بر جلوگیری از کالای قاچاق و آسیب به تولیدکننده است. همینطور با این کد، شناسه کالا مشخص خواهد شد که این جنس اصل و یا قاچاق است، البته برای قانون‌ گذاری و اجرای این طرح همه دستگاه‌ها همکاری کرده‌اند و طرح چون بسیار جامع است فروش کالای قاچاق از بین خواهد رفت.

به گزارش برنا، همچنین پازوکی با اشاره به اینکه که کرونا و تحریم‌ها باعث کاهش قدرت مالی مردم شده است، گفت: با رکود در بازار شب عید مواجه هستیم و مانند سال قبل، بازار مناسبی را برای فروشندگان نمی توان ارزیابی نکرد.

پازوکی با بیان اینکه کرونا برای واحدهای تولیدی و فروش شرایط بسیار سختی را به وجود اورده و موظف به پرداخت دارایی سال 99 هستند، خواستار حمایت دولت از واحدهای صنفی شد تا بتوانند همچنان در چرخه اقتصادی فعال بمانند.

فروش هر نوع کالا در فروشگاه اینترنتى تحت نظر اتحادیه مربوطه

✅ حسین شهرستانی عضو هیئت مدیره و خزانه دار اتحادیه لوازم خانگى در پاسخ به سخنان عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب وکارهای مجازی به خبرنگار اتحادیه گفت:
اگر دوستان در اتحادیه کسب و کارهای مجازی با دقت بیشتری مطالب و خط فکری اتحادیه لوازم خانگى را پیگیری میکردنند، حتماً در مى یافتند که این اتحادیه همواره حامى حرکت صنف در جهت تکنولوژی روز می باشد. بنابر این قرار دادن این اتحادیه در زمره افراد مخالف فروش اینترنتی چه در زمان کرونا که بسیار لازم است و چه در دوران دیگر، نوعی فرافکنى در جهت پاسخگو نبودن به مشکلات بوجود آمده در این فضا است.

?وی افزود: تکنولوژی با سرعتی باور نکردنی به حرکت خود ادامه میدهد و هر کس با این روند پیش نرود، حتماً به زودی محکوم به شکست است.

?ایشان در مورد مشکلات فروشگاه های اینترنتی گفت:
مسئله این است که هزاران نوع کالا در این فروشگاه ها عرضه میگردد؛ رسیدگی ، نظارت بر عملکرد و پیگیری شکایات و تخلفات این فروشگاه ها نیاز به صدها تخصص دارد.
مگر میشود فرد و یا شرکتی با اخذ جواز از یک اتحادیه، آزادانه و آتش به اختیار هر کالایی را در هر رسته صنفی که میخواهد بفروشد؟
اگر قرار بود با اخذ یک مجوز بتوان در همه رشته ها و تخصص ها فعالیت کرد، پس چه نیازی به اتحادیه ها بود؟ در این صورت اتاق اصناف میتوانست به تنهایی برای تمامی فعالین صنفی با هر تخصصی مجوز صادر کند.

?حسین شهرستانی خاطر نشان کرد : متخصصین مرتبط با هر گروه کالا نظارتی بر عرضه محصولات و خدمات در این فروشگاه ها ندارند و این عدم نظارت بر اصالت کالا و یا گارانتی معتبر و قیمت ، در نهایت باعث از بین رفتن حقوق مصرف کننده میشود.

?خزانه دار اتحادیه لوازم خانگی گفت: با توجه به توسعه روز افزون این فضا و انتقال پیدا کردن بازارها از آفلاین به آنلاین و لزوم سوق دادن کسبه سنتی و با سابقه به استفاده و هم سو شدن با تکنولوژی روز دنیا ، هر اتحادیه ای باید بخش فعالیت های فضای مجازی خود را داشته باشد و صدور مجوز فعالیت فروشگاه اینترنتی در آن زمینه بعهده همان اتحادیه باشد تا بتواند به صورت حرفه ای روی فعالیت اعضای خود نظارت کند.
‏? @hautehran

خستگی به تن کسبه ماند

? هیچ کدام از وعده‌هایی که به کسبه در جهت حمایتهای کرونایی در سال ۹۹ داده شده بود به درستی محقق نشد.

? حسین شهرستانی عضو هیئت مدیره و خزانه دار اتحادیه در مصاحبه با خبرنگار اتحادیه گفت: بسیاری از کسبه لوازم خانگی در سال ۹۹ سرمایه خود را از دست دادند و چه بسیارند کسبه‌ای که سرمایه هايشان آنقدر کم شده که دیگر حتی توان پُر کردن ویترین مغازه خود را با قیمت‌های فعلی ندارند.

?ایشان افزود متأسفانه هر روز با یک مشکل جدید مواجه بودیم، محدودیت های رفت و آمد، تعطیلات کرونایی، تشدید قوانین سختگیرانه از سوی نهادهای نظارتی، تورم و نابسامانی بازار، بی‌مهری و فرصت طلبی بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ و درد آور‌تر از همه وعده های حمایتی که عملی نشد، باعث شد که در پایان سال خستگی به تن کسبه بماند.

?خزانه دار اتحادیه گفت: شرکتهای تولیدی بزرگ که امسال تمام توجه سیاستگذاران و منابع مالی معطوف به ایشان بود، فروشندگان جزئی را که از ابتدا پا‌‌به‌پایشان برای فروش و اعتبار بخشیدن به برندهای ایرانی زحمت کشیده بودند نادیده گرفتند.
تنها توزیع کنندگانی مورد توجه بودند که سرمایه بیشتری داشتند و می‌توانستند کالا را پیش خرید کنند، افرادی که توانایی داشتند نقدینگی خود را به حساب شرکت واریز کنند و بعد از چند ماه کالا را به صورت سبدی تحویل بگیرند که در پاره‌ای از مواقع حتی کالایی تحویل نمی شد و اصل پول با سود چند درصدی به ایشان برگردانده می‌شد.  

?حسین شهرستانی خاطر نشان کرد شرکت های تولیدی در سال ۹۹ حاکم بازار لوازم خانگی بودند و هر جوری که خواستند تاختند.
البته تولیدکنندگان هم سال سختی داشتند، از تهیه مواد اولیه ایرانی که با کمبود، گرانی و دلال بازی مواجه بود تا مشکلات ترخیص قطعات خارجی از گمرک و نوسانات وحشتناک قیمت دلار و تحریم‌ها که بسیار کار را دشوار کرده بود، اما به هر حال بازنده اصلی سال ۹۹، کسانی که خستگی به تنشان ماند، کسبه جزء بودند.

?وی در پایان بیان کرد: با توجه به اینکه بلافاصله بعد از تعطیلات عید نوروز ماه مبارک رمضان فرا می‌رسد و پس از آن هم هیجانات و حال و هوای انتخابات ریاست‌ جمهوری و در پی آن مدتی جابجایی مدیران تأثیر گذار و تغییر سیاست های اقتصادی را خواهیم داشت، برای چند ماه اول سال آینده نیز بازار پُر رونقی را برای فروشندگان لوازم خانگی متصور نیستم و امیدوارم همکارانم با برنامه ریزی مناسب، همکاری شرکت ‌های تولیدی و با حمایت واقعی و عملی دولتمردان بتوانند این دوره گذار را به سلامت و با موفقیت طی کنند.

صادرات لوازم خانگی بسیار محدود است/تولیدات ایرانی گران‌تر از برندهای جهانی/لوازم «بوش» هنوز وارد بازار نشده است.


?نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی گفت: یک ماشین لباسشویی ایرانی با برند خوب در بازار داخل حدود 10 تا 11 میلیون تومان قیمت دارد درحالی که در کشورهای حوزه‌های خلیج فارس، ماشین‌های لباس‌شویی با برندهای معروف با معیار دلار 25 هزار تومانی، حدود 6 میلیلون تومان هستند.

?محمدحسین اسلامیان در مورد وضعیت صادرات لوازم خانگی اظهار داشت: صادرات ما در حوزه لوازم خانگی بیشتر معطوف به بخاری، کولر و آبگرمکن است. ما در صورتی می‌توانیم صادرکننده موفقی باشیم و سهمی از بازار لوازم خانگی در کشورهای اطراف خود داشته باشیم که چه از نظر کیفیت و چه از نظر قیمت بتوانیم با کشورهای دیگر در بازارهای خارجی رقابت کنیم.

?وی خاطرنشان کرد: یک ماشین لباسشویی ایرانی با برند خوب در بازار داخل حدود 10 تا 11 میلیون تومان قیمت دارد درحالی که در کشورهای حوزه‌های خلیج فارس، ماشین‌های لباس‌شویی با برندهای معروف با معیار دلار 25 هزار تومانی، حدود 6 میلیلون تومان هستند. ما اگر می‌خواهیم سهمی از بازار خارجی داشته باشیم باید بتوانیم با آنها رقابت کنیم یعنی هم‌جنس باکیفیت داشته باشیم و هم قیمت اجناس ما قابل رقابت باشد.  نمی‌توانیم با برند معروفی که سال‌ها در این بازارها بوده و ماشین لباسشویی را با قیمت 6 میلیون تومان می‌فروشد رقابت کنیم.

?نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی تصریح کرد: نهایتا بتوانیم کالاهایی را که دیگر برندهای دیگر به هر دلیلی تولید نمی‌کنند صادر کنیم مانند آبگرمکن گازی و کولر آبی که به دلیل نبود صرفه اقتصادی و دیگر دلایل تولید نمی‌شوند را به کشورهای اطراف صادر کنیم.

?وی در ادامه افزود: طبق آخرین اطلاعاتی که داریم بیشتر صادرات ما برای این اقلام به کشورهای عراق، افغانستان و اردن بوده و صادرات ما در لوازم خانگی بسیار محدود است. با اینکه ما قابلیت تولید انبوه و با کیفیت کالا را داریم و در حال حاضر نیز تولید بیشتر از تقاضا را داریم و بازار داخلی بسیار اشباع است، صادرات به دلایل گفته شده بسیار محدود است. قطع به یقین باید برای صادرات یک کالا باید زیرساخت‌های خوبی ایجاد شود.

?اسلامیان همچنین بیان کرد: قیمت تمام شده برای تولیدکنندگان داخلی زیاد است. برای مثال کمپرسور یخچال وارداتی است، با توجه به قیمت ارز برای تولید کننده بسیار گران تمام می‌شود. از طرف دیگر قیمت‌های فولاد و پتروشیمی باعث می‌شود که قیمت‌ها تمام شده کالا زیاد باشد. می‌توانیم در ایران درها را ببندیم و کالایی وارد نکنیم تا مردم اجناس داخلی بخرند اما این کار را نمی‌توان در بازار جهانی انجام داد، آنجا هرکسی که کیفیت بهتر با قیمت پایین‌تری تولید کند سهم بیشتری از بازار می‌برد.

?نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت واردات در کشور گفت:‌ واردات در کشور همچنان ممنوع است و لوازم خانگی بوش نیز هنوز وارد بازار نشده است.

?وی افزود: توصیه ما همچنان این است که اگر مصرف‌کنندگان کالایی خریداری می‌کنند به گارانتی آن توجه کنند که در سامانه جامع گارانتی ثبت شده باشد تا بعدا به مشکل برنخورند./ایلنا

روابط عمومى اتحادیه لوازم خانگی تهران
‏? @hautehran

نماد